Punguta cu 2 bani

Conform ideilor lui Esther Hicks – Abraham, viata este un mare bufet suedez. Sunt ingrediente disponibile pentru toate gusturile. Este inutil sa acorzi atentie ingredientelor care nu iti fac plăcere, nu iti sunt adresate. Uneori le acordăm mai multă preocupare in comparatie cu ceea ce preferăm. Uneori le si introducem in gură si apoi ne plângem ca nu sunt bune.
Ai grijă cu ce te hrănești adică la ce acorzi atenție pentru ca iti va influența perspectiva.

Tu iti alegi ce lume sau ce parte a realității observi. Dar reține ca te hrănești cu frecvența ei. Si toata interpretarea vieții decurge din ce alegi sa observi.
Esti preocupat cu cele mai înalte aspirații, iti focalizezi atenția către lucrurile dorite, către ce te inspiră sau esti mai implicat in observarea aspectelor nedorite? Pentru ca nu vei reusi sa distrugi aceste aspecte, mai mult, te vei trezi cu accentuarea dar si multiplicarea lor in diferite forme.

Ajungi astfel ca in povestea cu moșul care bătea cocoșul că nu dă ouă. Solutia nu e accesibila atunci cand te lupți cu problema.
Mai mult, fiind setat pe modul conflict, vei genera circumstante si experiente neplăcute chiar in zonele unde inainte aveai armonie.

Nu ai acces la soluții din frecvența problemelor. Nici măcar nu stii care e problema.
Conform lui Ellio Danna, solutiile preced problemele. Ce vrea sa spună cred este urmatorul lucru – vezi deja problemele rezolvate, focalizeaza-ti in mod deliberat atenția catre lucurile care merg, care iti fac placere, pana vei atinge o stare de mai bine. Ai schimbat astfel perspectiva si acum esti in măsură sa identifici potențiale solutii deja disponibile dar la care nu aveai acces intrucat erai cufundat in interiorul problemei.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of